26 augustus 2015

Nominaties Digital Impact Award bekend

AVOND VAN DE DIGITALE ECONOMIE

De Digital Impact Award wordt uitgereikt aan een project of organisatie die door middel van een ICT-toepassing een zichtbare impuls geeft aan de Digitale Economie of een aantoonbaar positief effect heeft op mens en maatschappij.

Genomineerden

Atos, CityPulse. CityPulse is een pilotpoject waarin er door de toepassing van onder andere Big Data Intelligence en real time analyse de veiligheid van het Eindhovense uitgaansgebied Stratumseind wordt verbeterd. Het project is nu al een best practice voor steden wereldwijd en daarmee een perfect voorbeeld van Nederland als proeftuin voor ICT-toepassingen.

Project Prep. Project Prep is een boek dat jonge meiden inspireert om op een creatieve en ondernemende manier naar ICT te kijken. Het boek en de bijbehorende campagne laten zien hoe leuk en divers ICT is en promoot programmeren in het onderwijs. Project Prep draagt daarmee bij aan het enthousiast maken van de ICT’ers van de toekomst, die hard nodig zijn voor de Nederlandse digitale economie.

HPS Solutions, Connected Health Centre. Connected Health Centre is een draadloos zorgconcept dat diverse ICT-oplossingen en domotica-toepassingen op het gebied van gezondheidszorg bundelt binnen één platform. Het platform laat zien hoe slimme toepassingen binnen het internet of things het leven van zowel zorgverleners als cliënten makkelijker maken en bovendien kosten en energie besparen.

Nadere informatie

Donderdagavond 3 september 2015 organiseren Nederland ICT en ECP, Platform voor de InformatieSamenleving, voor de tweede keer de Avond van de Digitale Economie in het Louwman Museum te Den Haag. De Avond van de Digitale Economie wordt gerealiseerd in samenwerking met ICT Milieu en de Gemeente Den Haag. Meer informatie vindt u op www.avondvandedigitaleeconomie.nl