3 mei 2016

Nieuw beurzenprogramma stimuleert talentvolle IT-studenten

ICT VOOR DE VOLGENDE GENERATIE, ONDERWIJS & ARBEIDSMARKT

Voor ICT-bedrijven is het beurzenprogramma een kans om in contact te komen met excellente studenten en om zich te profileren bij onderwijsinstellingen. De bijdrage per student bedraagt €2.500. De geselecteerde studenten kunnen dit bedrag naar eigen inzicht, in afstemming met de sponsor, besteden aan bijvoorbeeld het bezoeken van een congres, het uitwerken van een (afstudeer)onderzoek of het ontwikkelen van een commerciële toepassing.

Kijk op de website van dutch digital delta of download de brochure voor meer informatie over het programma en de aanmeldprocedure.

De dutch digital delta Talent Grants zijn onderdeel van de Human Capital Agenda ICT (HCA-ICT), een actieplan om aan de groeiende vraag naar IT-professionals te voldoen. Nederland ICT is een van de deelnemers en initiators van het programma, dat wordt uitgevoerd onder de vlag van het publiek-private samenwerkingsplatform dutch digital delta. Onlangs publiceerde Nederland ICT in het kader van de HCA-ICT het onderzoek Digitaal Vakmanschap, waarin we concluderen dat ICT-vaardigheden ook buiten de ICT-sector steeds belangrijker worden, wat leidt tot nog meer krapte op de arbeidsmarkt.