Young ICT Professionals (YIP)

In het Young ICT Professionals (YIP)-netwerk hebben jonge, ambitieuze talenten uit de ICT-branche zich verenigd. Het netwerk zet zich in om ICT positief op de kaart te zetten en biedt jong ICT-talent een podium om zich te kunnen profileren. ‘Serious fun’ is het uitgangspunt, kennis(sen) maken en kennis delen het doel.

Het YIP-netwerk wil de bestaande young-professionalnetwerken van de lidbedrijven van Nederland ICT met elkaar verbinden. Voor de leden die nog geen deel uitmaken van zo’n netwerk is het YIP-netwerk een prachtige kans om in contact te komen met talenten buiten de eigen organisatie. Het netwerk verbindt ook het MKB met grotere lidbedrijven.

Meld je hier aan voor het YIP-netwerk van Nederland ICT!

Blijf op de hoogte van nieuws en aankomende events: meld je aan voor onze LinkedIn-groep of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Events

De events van YIP zijn voor jonge ICT-professionals dé plek om elkaar te ontmoeten en om kennis te maken met ontwikkelingen die de toekomst zullen vormgeven. Bekijk onderstaande video’s voor een impressie van onze events. Aankomende YIP-events vind je in de agenda van Nederland ICT.

De Challenge

Met ‘serious fun’ als motto zet YIP zich graag in voor de maatschappij. Door middel van de Challenge zet het ledennetwerk zich in om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. In 2013 vond de Challenge plaats bij het Rode Kruis, in 2014 hielp YIP Defensie met een plan voor een Civil Cyberwatch en in 2015 werd staatssecretaris Sander Dekker van het ministerie van OCW geadviseerd door YIP over ICT in het onderwijs. Tijdens de Challenge in 2016 ging YIP aan de slag met één van de belangrijkste milieudoelstellingen van onze tijd: de reductie van huishoudelijk afval door het verbeteren van de circulaire economie. Hoe kunnen ICT-toepassingen eraan bijdragen dat mensen thuis energie besparen? Die vraag stond centraal bij de vijfde YIP-Challenge. Bij de meest recente challenge werd YIP uitgedaagd door de politie: hoe kan kunstmatige intelligentie helpen om succesvolle cold cases te herkennen?

Het Innovatie-event

Stay ahead of the game! Hoe zorg je ervoor dat je als young professional in de ICT blijft innoveren? Om antwoord te geven op die vraag organiseren we het YIP Innovatie-event. We nodigen vernieuwende ondernemers uit om te vertellen over de nieuwste ontwikkelingen in de ICT en over hun ervaringen als startup.

Bestuur YIP

Info en aanmelden

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Ben jij een jong, ambitieus talent uit de ICT-branche (werkzaam bij een lidbedrijf van Nederland ICT) en wil jij je inzetten om ICT positief op de kaart te zetten? Meld je dan aan voor het Young ICT Professionals-netwerk via onderstaand formulier:

Aanmelden YIP

Aanmeldformulier voor de Young ICT Professionals
Sluit je aan bij YIP: