14 dec 2017

Workshop ‘De nieuwe privacy verordening: stappenplan voor implementatie’

2017912

Per 25 mei 2018 zal de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) van de Europese Unie in werking treden. Welke verplichtingen brengt de Avg met zich mee, en welke do’s en dont’s zijn van belang om te zorgen dat je organisatie op 25 mei 2018 compliant is?

Wil je hier meer over weten? Kom dan 14 december 2017 naar de workshop ‘De nieuwe privacy verordening: stappenplan voor implementatie’.

Aan de hand van een stappenplan behandelen onze juristen de belangrijkste principes uit de Avg en leggen zij uit welke stappen je als organisatie moet nemen om ervoor te zorgen dat jouw organisatie op 25 mei 2018 compliant is. Wat is de registratieplicht, het right to be forgotten, privacy by design, een privacy impact assessment en wanneer moet een Functionaris voor de Gegevensbescherming (een FG, of de Engelse term: Data Protection Officer, DPO) worden aangesteld? En welke eisen stelt de Avg aan de zogenoemde ‘verwerkersovereenkomst’ tussen de ICT-leverancier en de klant? Onze juristen gaan hier tijdens de workshop verder op in.

Tijdens de workshop krijg je uitgebreid de mogelijkheid vragen te stellen aan de sprekers. Na afloop van de workshop ontvangen alle deelnemers de hand-outs van het door de juristen gepresenteerde stappenplan.

Doelgroep

Deze workshop is bestemd voor directeuren, sales managers, project managers en account managers van ICT-leveranciers.

Datum en locatie

De workshop vindt plaats op donderdag 14 december 2017 bij Nederland ICT, Pompmolenlaan 7 te Woerden van 14.00 uur – 17.00 uur, met aansluitend een netwerkborrel.

Programma

14.00 uur Welkom
14.15 uur Achtergrond Avg
14.30 uur Behandelen stappenplan implementatie (deel 1)
15.30 uur Pauze
15.45 uur Behandelen stappenplan implementatie (deel 2)
17.00 uur Afronding en borrel

De workshop is gratis toegankelijk voor leden. Niet-leden betalen € 350,- (excl. btw).

14 dec
Locatie Nederland ICT Pompmolenlaan 7 Woerden Kosten Gratis voor leden, niet leden betalen €350,- excl. btw.

Bekijk ook

Avg special: simulatiespel datalekken

26 apr

Een datalek kan voor een organisatie verstrekkende gevolgen hebben. De schade die hieruit voortkomt omvat meer dan alleen een bestuurlijke boete. Denk bijvoorbeeld aan reputatieschade. Maar de meest belangrijke vorm van schade is toch wel het gevolg van het niet tijdig of niet volledig melden van een datalek. Dit wil je als bedrijf voorkomen! Hoe goed is jouw bedrijf voorbereid op een datalek? Neem deel aan ons simulatiespel en krijg meer inzicht in en kennis over een datalek en de eventuele gevolgen! 

Avg special: workshop ‘De verwerkersovereenkomst in de praktijk’ 

15 mei

Is je verwerkersovereenkomst nog niet Avg-proof? Krijg je talloze verwerkersovereenkomsten van klanten en weet je niet hoe je daarmee om moet gaan? Loop je aan tegen eisen van klanten waar je niet goed aan kunt voldoen of twijfel je of je eigen verwerkersovereenkomst aan de Avg voldoet? Kom dan naar deze praktische workshop over de verwerkersovereenkomst!