15 feb 2018

Kennissessie ‘Privacy en datasecurity’

2018111

Op donderdag 15 februari 2018 organiseert Nederland ICT de kennissessie ‘Privacy en Datasecurity.

Op 25 mei treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) in werking. Organisaties zijn momenteel druk bezig met de implementatie van deze verordening. Tijdens deze kennissessie zullen we de impact van de verordening op jouw business verkennen en ook ingaan op de door Nederland ICT ontwikkelde Data Pro-dienstverlening, die speciaal gericht is op de implementatie van de Avg bij datacenters en MKB ICT-bedrijven.

De aanschaf, inrichting en vervanging van dataservers brengt diverse uitdagingen met zich mee op het gebied van duurzaamheid en data-security. Aan de hand van recent onderzoek informeren we je graag over de huidige praktijk, regelgeving en alternatieve opties rond de afdanking van dataservers. Hierna zal worden ingezoomd op de praktische uitdagingen en oplossingen voor datasecurity bij de afdanking en het hergebruik van dataservers en andere datadragers.

Programma

14.30 – 15.00 uur Inloop met koffie/thee
15.00 – 15.15 uur Welkom door Nederland ICT en Interxion
15.15 – 16.10 uur Impact van Avg op business datacenters
Sylvia Huydecoper (jurist, Nederland ICT)
16.10 – 16.25 uur Pauze
16.25 – 16.45 uur Resultaten onderzoek afdanking dataservers
Alex van der Schalk (management consultant, FFact Strategy & Implementation)
Jeroen van der Tang (policy manager duurzaamheid, Nederland ICT)
16.45 – 17.00 uur Datasecurity in relatie tot afdanking dataservers
Steven Baggen (business manager IT asset disposition, Ingram Micro)
17.00 – 18.00 uur Netwerkborrel

De kennissessie vindt plaats bij Interxion in Rozenburg. AMS8 (Pudongweg 37, 1437 EM Rozenburg).

Bij aankomst kun je je melden bij de poort, er is voldoende parkeergelegenheid op locatie. In verband met de security, dien je een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar dit event.

Van harte welkom!

Wil je via deze link laten weten of je aanwezig bent op 15 februari a.s.?

15 feb
Locatie Interxion (AMS8) Pudongweg 37 1437 EM Rozenburg Kosten -

Bekijk ook

Avg special: simulatiespel datalekken

26 apr

Een datalek kan voor een organisatie verstrekkende gevolgen hebben. De schade die hieruit voortkomt omvat meer dan alleen een bestuurlijke boete. Denk bijvoorbeeld aan reputatieschade. Maar de meest belangrijke vorm van schade is toch wel het gevolg van het niet tijdig of niet volledig melden van een datalek. Dit wil je als bedrijf voorkomen! Hoe goed is jouw bedrijf voorbereid op een datalek? Neem deel aan ons simulatiespel en krijg meer inzicht in en kennis over een datalek en de eventuele gevolgen! 

Avg special: workshop ‘De verwerkersovereenkomst in de praktijk’ 

15 mei

Is je verwerkersovereenkomst nog niet Avg-proof? Krijg je talloze verwerkersovereenkomsten van klanten en weet je niet hoe je daarmee om moet gaan? Loop je aan tegen eisen van klanten waar je niet goed aan kunt voldoen of twijfel je of je eigen verwerkersovereenkomst aan de Avg voldoet? Kom dan naar deze praktische workshop over de verwerkersovereenkomst!