Nederland ICT in dialoog met financiële sector

De financiële sector loopt voorop in het gebruik van slimme technologieën. Hoe zal de deze sector eruitzien in 2030? Welke stappen moet men nemen om nu klaar te zijn voor de toekomst? En welke kansen en uitdagingen ontstaan hierdoor voor de ICT-sector? 22 januari organiseerde Nederland ICT het CIO Café en ging hierover in gesprek met de CIO’s van Rabobank en VIVAT.

De financiële wereld is het laatste decennium drastisch veranderd en de veranderingen zullen alleen nog maar sneller gaan. Veranderingen in de samenleving en technologische vernieuwingen stellen financiële dienstverleners voor grote uitdagingen. Hoe ga je om met het aanbieden van 24/7 robuuste dienstverlening, hoe implementeer je continu de nieuwe wet- en regelgeving en hoe innoveer je op basis van de nieuwste technologieën? En hoe kunnen ICT-bedrijven hierin ondersteunen?

Sprekers

Deze vragen kwamen aan bod tijdens het CIO Café van eind januari. De sessie werd geopend door gastheer Jo Maes, CEO van Ordina. Anton Rutten van de Rabobank presenteerde zijn visie op ‘building tomorrow’s bank today’: de meest innovatieve bank ter wereld. Onder andere door korte, snelle innovaties, zero downtime en focus op customer journeys. Door strategische partnerships met leveranciers moet die transitie soepel verlopen.

Marcel van de Lustgraaf van Vivat lichtte zijn visie op de toekomst toe. Hij ging in op de leidende rol die Vivat wil innemen en de rol van het ecosysteem, waarin ook de ICT-leverancier een rol heeft. Hij hield de ICT-sector wel een spiegel voor door ook zijn teleurstelling te delen over leveranciers die niet leveren wat ze beloven. Zeker in een omgeving waarin veel wederzijdse afhankelijkheden zijn is vertrouwen van groot belang.

Het CIO Café werd afgesloten met een paneldiscussie waarin onder andere gesproken werd over het selecteren van de juiste leverancier, skills, customer journeys, digital disruptors en data strategieën.

Conclusie

Voor ICT-leveranciers liggen er grote kansen in de financiële sector. De digitale transformatie en de race om klanten optimaal te bedienen en vast te houden is in volle gang. Banken en verzekeraars hebben niet de innovatieve kennis in huis om alles zelf te doen. Maar dat brengt voor ICT-bedrijven ook verantwoordelijkheden met zich mee. Financiële instellingen willen werken met partners die voor de lange termijn meedenken en meewerken. En partijen die doen wat ze beloven.

Nederland ICT zal een vervolg geven aan dit eerste CIO Café finance. Door ICT-leveranciers in discussie te laten gaan met de financiële sector moeten beide werelden dichter bij elkaar komen. Binnenkort meer informatie over nieuwe dialogen met de financiële sector!


Deel via:

Het laaste nieuws

Rapport: ICT Markttoets Content Services Platform voor BZK

Eind februari organiseerde NLdigital een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). Dit in opdracht van het ministerie van BZK voor het programma Beter Samen Werken. Het rapport is vanaf nu beschikbaar.
Samenwerken met de overheid

Noodkreet bedrijfsleven en kennisorganisaties: sloop van innovatieklimaat dreigt

Het innovatie- en ondernemersklimaat staat onder druk in Nederland. Dit stelt een grote groep van bedrijven en kennisorganisaties. Zij uiten hun zorgen over de innovatiekracht en het verdienvermogen van Nederland in een brandbrief.
Politiek & wetgeving

Implementatie NIS2-richtlijn uitgesteld: dit betekent het voor jou

De Nederlandse overheid is niet op tijd klaar met de implementatie van de NIS2-richtlijn. Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf betekent?
Cybersecurity

Denk mee over een Content Services Platform voor BZK

Op donderdag 29 februari van 13.00 tot 17.00 uur organiseert NLdigital namens het programma Beter Samen Werken voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een ICT Markttoets over een nieuw Content Services Platform (CSP). 
Samenwerken met de overheid

De sterke positie van onze digitale infrastructuur vraagt om blijvende aandacht

Nederland heeft een digitale infrastructuur waar we trots op mogen zijn. Maar deze toppositie staat ook onder druk. Zo blijkt uit de Staat van de Digitale Infrastructuur die minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.