19 sep 2017

Financieren van je innovatie; de mogelijkheden

2017518

Doorlopende innovatie, internationale ambities en vaak felle concurrentie; om als ICT-bedrijf duurzaam te kunnen blijven groeien is bijna altijd externe financiering nodig. Welke mogelijkheden zijn er én op welke manier zijn deze toegankelijk? Nederland ICT praat je bij en geeft concrete adviezen tijdens een bijeenkomst op 19 september. 

Tijdens de bijeenkomst komen verschillende financieringsmogelijkheden aan bod. Onze partner SUBtracers zal nader ingaan op de verschillende instrumenten en fiscale stimuleringsmaatregelen die er zijn. Regelingen als de WBSOInnovatiebox, MIT, EIA, MIA/VAMIL, Eurostars en Horizon 2020 worden toegelicht. Daarnaast zal de Europese Investeringsbank (EIB) komen vertellen over haar activiteiten. De EIB financiert projecten waarmee de doelstellingen van de Europese Unie kunnen worden gerealiseerd. De Europese Investeringsbank heeft een zogenaamde ‘Triple A-rating’, waarmee het EIB tegen lage rentetarieven geld kan lenen op de kapitaalmarkten. Het EIB leent dat geld zelf tegen gunstige voorwaarden op verschillende manieren uit en is altijd op zoek naar innovatiebedrijven in Nederland met een financieringsbehoefte.

Programma

10.00 uur Welkom
10.05 uur Verschillende financieringsmiddelen
Sander Wolfensberger, Founding Partner Subtracers
10.45 uur Pauze
11.00 uur Aanpak en financieringsmogelijkheden Europese Investeringsbank
Els Sweeney-Bindels, corporate lending EIB
11.45 uur Gelegenheid voor vragen en discussie.
12.00 uur Start netwerklunch

Doelgroep

Deze bijeenkomst is bestemd voor eigenaren, directeuren, innovatiemanagers en controllers van ICT-leveranciers.

Datum en locatie

Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 september bij Nederland ICT van 10.00 – 12.00 uur (ontvangst vanaf 9.30 uur), met aansluitend een broodje.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor leden. Niet-leden betalen €350,- (excl. btw).

19 sep
Locatie Nederland ICT Pompmolenlaan 7 Woerden Kosten Gratis voor leden, niet leden betalen €350,- excl. btw.

Bekijk ook

Avg special: simulatiespel datalekken

26 apr

Een datalek kan voor een organisatie verstrekkende gevolgen hebben. De schade die hieruit voortkomt omvat meer dan alleen een bestuurlijke boete. Denk bijvoorbeeld aan reputatieschade. Maar de meest belangrijke vorm van schade is toch wel het gevolg van het niet tijdig of niet volledig melden van een datalek. Dit wil je als bedrijf voorkomen! Hoe goed is jouw bedrijf voorbereid op een datalek? Neem deel aan ons simulatiespel en krijg meer inzicht in en kennis over een datalek en de eventuele gevolgen!