10 januari 2019

Basisworkshop Avg: blijf geïnformeerd en up to date!

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING (AVG), PRIVACY, HELPDESK JURIDISCH, VERTROUWEN

25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) van de Europese Unie in werking getreden. Welke verplichtingen brengt de Avg met zich mee, en welke do’s en dont’s zijn van belang om te zorgen dat je organisatie compliant is?

Wil je hier meer over weten en wil je geupdate worden over de Avg? Kom dan donderdag 7 maart 2019 naar deze workshop.

Aan de hand van een stappenplan behandelen onze juristen de belangrijkste principes uit de Avg. Ook leggen zij uit welke stappen je als organisatie moet nemen om ervoor te zorgen dat jouw organisatie compliant is. Wat is de registratieplicht, het right to be forgotten, privacy by design, een privacy impact assessment en wanneer moet een Functionaris voor de Gegevensbescherming (een FG, of de Engelse term: Data Protection Officer, DPO) worden aangesteld? En welke eisen stelt de Avg aan de zogenoemde ‘verwerkersovereenkomst’ tussen de ICT-leverancier en de klant? Onze juristen gaan hier tijdens de workshop verder op in.

Tijdens de workshop krijg je uitgebreid de mogelijkheid vragen te stellen aan de sprekers. Na afloop van de workshop ontvangen alle deelnemers de hand-outs van het door de juristen gepresenteerde stappenplan.

Doelgroep

Deze workshop is bestemd voor directeuren, sales managers, project managers en account managers van ICT-leveranciers.

Datum en locatie

De workshop vindt plaats op donderdag 7 maart 2019 bij Nederland ICT, De Corridor 5 in Breukelen, van 14.30 uur – 17.30 uur, met aansluitend een netwerkborrel.

Programma

14.30 uur Welkom
14.45 uur Achtergrond Avg
15.00 uur Behandelen stappenplan implementatie (deel 1)
16.00 uur Pauze
16.15 uur Behandelen stappenplan implementatie (deel 2)
17.30 uur Afronding en borrel

De workshop is gratis toegankelijk voor leden. Niet-leden betalen € 350,- (excl. btw).