5 november 2018

Avg-special: Workshop ‘De verwerkersovereenkomst in de praktijk’

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING (AVG), PRIVACY, HELPDESK JURIDISCH, VERTROUWEN

Zou je graag willen weten aan welke eisen een verwerkersovereenkomst moet voldoen om Avg-proof te zijn? Krijg je verwerkersovereenkomsten van klanten en zou je graag praktische handvatten krijgen hoe de discussie over de inhoud/aanpassingen met klanten aan te gaan? Loop je aan tegen eisen van klanten waar je niet goed aan kunt voldoen of twijfel je of de eigen verwerkersovereenkomst voldoet aan de eisen van de Avg? Zou je willen weten hoe je om zou kunnen gaan met vastgelopen onderhandelingen met klanten over de verwerkersovereenkomst? Kom dan naar deze workshop over de verwerkersovereenkomst!

Tijdens deze workshop geven we je praktische handvatten, vertellen we je onder andere over de standaard verwerkersovereenkomst van Nederland ICT en hoe de eisen van de Avg hierin zijn verwerkt. Er is ook gelegenheid vragen te stellen en van gedachten te wisselen met de andere deelnemers.

Tijdens deze Avg-special krijg je naast uitleg over wat er volgens de Avg in een verwerkersovereenkomst moet staan en hoe de standaard verwerkersovereenkomst van Nederland ICT in elkaar steekt, praktische handvatten om de discussie met klanten over de inhoud/aanpassingen te voeren. Verder laten we zien hoe Nederland ICT je via de nieuwe Avg-dienstverlening, Data Pro, verder kan helpen met al je Avg-vragen.

Voorbereiding

Deelnemers kunnen zich op de workshop voorbereiden door het Data Pro Statement en de Standaardclausules voor verwerkingen (de verwerkersovereenkomst) te lezen en het self-assessment te doen. We benadrukken dat dit een Avg-special is en adviseren eerst de basiscursus te volgen om al te grote niveauverschillen te voorkomen.

Na een algemene toelichting door de juristen, gaan jullie zelf aan de slag in kleine groepjes om oplossingen te formuleren voor knelpunten en te leren hoe de verwerkersovereenkomst van Nederland ICT het beste ingevuld en gebruikt kan worden.

Programma

14.30 uur Welkom
14.45 uur Introductie Avg en verwerkersovereenkomst
15.30 uur Werken in groepjes aan onderdeel verwerkersovereenkomst
16.30 uur Pauze
16.45 uur Uitwisseling uitkomsten groepjes
17.15 uur Afronding en borrel


Voor wie?

Deze Avg-special is bestemd voor iedereen die binnen zijn organisatie te maken krijgt met verwerkersovereenkomsten en vragen over de Avg. Enige basiskennis over de Avg wordt verondersteld. Als je geen basiskennis hebt, volg dan eerst de basisworkshop ‘De Avg in vogelvlucht; basisbegrippen en praktische do’s en don’ts.

Waar en wanneer?

De workshop vindt plaats op donderdag 13 december 2018 bij Nederland ICT, De Corridor 5 in Breukelen, van 14.30 uur – 17.15 uur, met aansluitend een netwerkborrel.

De workshop is gratis toegankelijk voor leden. Niet-leden betalen €350,- (excl. btw). Je kunt je aanmelden voor de workshop via de inschrijfbutton op deze pagina.

Let op: enkele dagen voorafgaand aan de workshop krijg je de benodigde documenten toegestuurd. Bij afmelding wordt er een factuur gestuurd (aan niet-leden) voor de standaard verwerkersovereenkomst die we toesturen a €85,- excl. btw.