Avond van de Digitale Economie

Jaarlijks organiseert Nederland ICT in samenwerking met ECP | Platform voor de InformatieSamenleving de Avond van de Digitale Economie.

ICT is de motor van innovatie en daarmee de motor van economische groei. Het belang van de sector voor de concurrentiekracht van Nederland neemt de komende jaren alleen maar verder toe. De ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie gaan razendsnel. Tijdens de Avond van de Digitale Economie komen wetenschap, overheid en bedrijfsleven samen en zorgen inspirerende sprekers op het gebied van ICT en digitale innovatie voor een bijzondere avond.

Naast inspirerende sprekers worden er ook elk jaar awards uitgereikt aan bijzondere bijdragen op het gebied van de digitale economie.

ICT Personality Award

De ICT Personality Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een grote persoonlijke bijdrage heeft geleverd aan het stimuleren van de digitale economie. In 2017 ging deze prijs naar Inge Philips, directeur van de cyber risk services praktijk van Deloitte. Eerdere winnaars waren Daniel Ropers (2016), Erik Huizer (2015) en Jurriaan van Rijswijk (2014).

Digital Impact Award

De Digital Impact Award gaat naar een project of organisatie die door middel van een ICT-toepassing een zichtbare impuls geeft aan de digitale economie of een aantoonbaar positief effect heeft op mens en maatschappij. De Digital Impact Award 2017 is gewonnen door Parkeagle. Project 366 van GDI Foundation kreeg in 2016 de Digital Impact Award uitgereikt. Winnaar van 2015 was CityPulse van Atos en in 2014 Brains Unlimited van de Universiteit Maastricht.

ICT Milieu Award

De ICT Milieu Award wordt uitgereikt aan innovatieve ICT-projecten met een significante positieve milieu-impact, bijvoorbeeld op gebied van energie of recycling van afvalstoffen. De ICT Milieu Award 2017 ging naar IBM, Tennet, Vandebron en Sonnen eServices. Jedlix won de prijs in 2016. In 2015 ging deze prijs naar het datacenter High Tech Campus van KPN en in 2014 won Open Smart Grid Platform, ontwikkeld door CGI in opdracht van netwerkbedrijf Alliander.