ICT Milieu

Stichting ICT Milieu is onderdeel van Nederland ICT en organiseert met Wecycle de inzameling en verwerking van ruim 12 miljoen kg afgedankte ICT-apparatuur. ICT Milieu neemt de deelnemers zo veel mogelijk werk uit handen en is de spreekbuis van de ICT-sector als het op milieu aankomt.

ICT-inzamelsysteem

Op grond van de Europese WEEE-richtlijn en Nederlandse Regeling AEEA  is een producent die in Nederland elektrische apparaten op de markt brengt verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van zijn ICT-afval. Met het collectieve inzamelsysteem van ICT Milieu kun je als producent eenvoudig en efficiënt aan deze verplichting voldoen. Het operationele ICT-inzamelsysteem bij gemeenten en retail wordt in opdracht van ICT Milieu uitgevoerd door Wecycle.

 

Logo ICT Milieu

Monitoring en rapportage

ICT Milieu zorgt voor de monitoring van de hoeveelheid ingezameld ICT-afval en de verplichte rapportage aan het nationaal WEEE-register. We publiceren jaarlijks het inzamelresultaat in de ICT Milieumonitor. Bekijk hier de editie 2015 (infographic).

Behartiging milieubelangen

We volgen de ontwikkelingen op het gebied van ICT en milieu op de voet en hebben een krachtige stem in Den Haag. ICT Milieu overlegt met andere productstichtingen binnen de Nederlandse Verwijdering Metalektro Producenten (NVMP). Op Europees niveau werken we samen met het WEEE Forum en onze Europese koepelorganisatie Digital Europe. Deelnemers van ICT Milieu zijn dan ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hebben direct invloed op beleid en regelgeving.

Het bestuur van ICT Milieu wordt geadviseerd door experts uit de Milieubeleidsgroep.

ICT Milieu Award

De ICT Milieu Award wordt ieder jaar tijdens de Avond van de Digitale Economie uitgereikt aan het meest innovatieve, milieuvriendelijke, duurzame en aansprekende ICT-product op het gebied van recycling van gebruikte ICT-apparatuur, verantwoord materiaalgebruik, vermindering afvalstoffen of vermindering energieverbruik.

Deelname en kosten

Leden van Nederland ICT kunnen deelnemer worden aan het inzamelsysteem van ICT Milieu. Bedrijven die wel ICT-apparatuur op de markt brengen, maar geen ICT-bedrijf zijn, kunnen in het collectief van ICT Milieu deelnemen via Stichting Grijsgoed. In deze flyer vind je de 11 redenen om lid te zijn van ICT Milieu.

Als deelnemer aan het inzamelsysteem draag je bij op basis van het gewicht dat je op de Nederlandse markt zet. Raadpleeg voor de hoogte van het actuele tarief de Productzoeker van Wecycle. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend informatiepakket over ICT Milieu via mail of telefoon: 0348 – 49 36 36.

mm
ICT Milieu Wil je deelnemer worden? Of heb je andere vragen over ICT Milieu? Neem contact met ons op via: info@ictmilieu.nl (0348) 49 36 36

Gerelateerd

Daniel Ropers uitgeroepen tot ICT Personality 2016

Daniël Ropers, directeur van Bol.com, is uitgeroepen tot ICT Personality 2016. Deze eretitel werd uitgereikt door Nederland ICT en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, tijdens de Avond van de Digitale Economie in Den Haag. Volgens de jury is Ropers een ware ambassadeur voor de digitale economie. Op de avond werd verder de Digital Impact Award uitgereikt aan de ethische hackers van de GDI Foundation en de ICT Milieu Award voor de iChargesmart app van Jedlix.