Helpdesk Juridisch

Onze juristen geven advies en ondersteuning bij diverse ICT-projecten, aanbestedingen en vraagstukken op het gebied van privacy en het intellectueel eigendomsrecht.

De Helpdesk Juridisch van Nederland ICT is bereikbaar voor korte juridische vragen die door de juristen relatief eenvoudig telefonisch of per e-mail te beantwoorden zijn. Voor leden is de Helpdesk Juridisch gratis.

Tweedelijns juridische dienstverlening

Complexere vraagstukken of zaken die de juristen op maat beoordelen of schrijven, vallen onder de tweedelijns juridische dienstverlening van Nederland ICT. Onze juristen hebben ruime ervaring in het beoordelen en opstellen van diverse ICT-contracten en algemene voorwaarden, zoals distributieovereenkomsten, licentievoorwaarden, bewerkersovereenkomsten, overeenkomsten op het gebied van detachering van ICT personeel, (software-) ontwikkelingsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en overeenkomsten op het gebied van SaaS-dienstverlening.

Voor aanvang van tweedelijns dienstverlening wordt altijd een gratis intakegesprek ingepland.

Tarieven

Het tarief voor tweedelijns juridische dienstverlening voor leden is €140,- per uur (ex btw). Het tarief voor niet-leden is €280,- per uur (ex btw).

Workshops

De juristen van Nederland ICT verzorgen diverse juridische workshops over onderwerpen op het gebied van het ICT-recht, zoals workshops over privacy, de Nederland ICT Voorwaarden, contracteren en het aanbestedingsrecht.

Producten

Nederland ICT biedt een aantal juridische producten aan. Sommigen daarvan worden alleen aan leden van Nederland ICT beschikbaar gesteld. Via Mijn.NederlandICT.nl kunnen leden deze producten gratis downloaden.

mm
Helpdesk Juridisch We helpen je graag met juridische vragen. Neem contact op via: jurhelp@nederlandict.nl (0348) 49 36 36

Gerelateerd

Workshop ‘Privacy, datalekken en de nieuwe privacy verordening’

29 aug

Wat is privacy? En welke regels gelden er voor het verwerken van persoonsgegevens? Wat is een datalek en welke boetes staan er op het niet voldoen aan de privacywetgeving? En wat verandert er in de nieuwe Europese wetgeving? Wil je hier meer over weten? Kom dan dinsdag 29 augustus 2017 naar de workshop “Privacy, datalekken en de nieuwe privacy verordening’.