Helpdesk Juridisch

Onze juristen geven advies en ondersteuning bij diverse ICT-projecten, aanbestedingen en vraagstukken op het gebied van privacy en het intellectueel eigendomsrecht.

Eerstelijns juridische dienstverlening

De Helpdesk Juridisch van Nederland ICT is bereikbaar voor korte juridische vragen die door de juristen relatief eenvoudig telefonisch of per e-mail te beantwoorden zijn. Voor leden is de Helpdesk Juridisch gratis.

Tweedelijns juridische dienstverlening

Complexere vraagstukken of zaken die de juristen op maat beoordelen of schrijven, vallen onder de tweedelijns juridische dienstverlening van Nederland ICT. Onze juristen hebben ruime ervaring in het beoordelen en opstellen van diverse ICT-contracten en algemene voorwaarden, zoals distributieovereenkomsten, licentievoorwaarden, verwerkersovereenkomsten, privacy, overeenkomsten op het gebied van detachering van ICT personeel, (software-) ontwikkelingsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en overeenkomsten op het gebied van SaaS-dienstverlening.

Voor aanvang van tweedelijns dienstverlening wordt altijd een gratis intakegesprek ingepland.

Tarieven

Het tarief voor tweedelijns juridische dienstverlening voor leden is €140,- per uur (ex btw). Het tarief voor niet-leden is €280,- per uur (ex btw).

Workshops

De juristen van Nederland ICT verzorgen diverse juridische workshops over onderwerpen op het gebied van het ICT-recht, zoals workshops over privacy, de Nederland ICT Voorwaarden, contracteren en het aanbestedingsrecht.

Producten

Nederland ICT biedt een aantal juridische producten aan. Sommigen daarvan worden alleen aan leden van Nederland ICT beschikbaar gesteld. Via Mijn.NederlandICT.nl kunnen leden deze producten gratis downloaden.

mm
Helpdesk Juridisch We helpen je graag met juridische vragen. Neem contact op via: jurhelp@nederlandict.nl (0348) 49 36 36

Gerelateerd

Minister Dekker schuift aanpassingen Avg op de lange baan

Bedrijven zijn op dit moment hard bezig om per 25 mei te voldoen aan Avg (GDPR). Maar ook het kabinet moet aan de bak. De Europese regels moeten namelijk nog vastgelegd worden in de Nederlandse wet. Onlangs bleek echter dat minister Dekker in tijdnood komt en voorstelt een aantal vernieuwingen op de lange baan te schuiven. En dat betekent dat bedrijven mogelijk ook na 25 mei nog te maken kunnen krijgen met aanpassingen in de wetgeving.

AVG special: workshop ‘De verwerkersovereenkomst in de praktijk’ 

15 mei

Is je verwerkersovereenkomst nog niet Avg-proof? Krijg je talloze verwerkersovereenkomsten van klanten en weet je niet hoe je daarmee om moet gaan? Loop je aan tegen eisen van klanten waar je niet goed aan kunt voldoen of twijfel je of je eigen verwerkersovereenkomst aan de Avg voldoet? Kom dan naar deze praktische workshop over de verwerkersovereenkomst!