Helpdesk Avg

De Helpdesk Avg biedt een overzicht van de verschillende manieren waarop we je helpen om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Avg, of in het Engels: GDPR). Op deze pagina vind je verwijzingen naar achtergrondinformatie, advies en (gratis) tools. Een deel van de dienstverlening is gebaseerd op onze invulling van de Avg voor verwerkers van persoonsgegevens: de Data Pro Code.

Zo helpen we je om aan de Avg te voldoen:


Doe de quickscan: ben je verwerker?

De Avg / GDPR maakt onderscheid tussen verantwoordelijken en verwerkers. Weet je niet zeker aan welke eisen jouw bedrijf moet voldoen? Met deze quickscan ben je er in één minuut achter:


Avg: de basis

Wat is de Avg precies? Wanneer verwerk je een persoonsgegeven? En wat zijn de eisen voor verschillende partijen? We hebben de antwoorden op deze basisvragen voor je op een rij gezet in de serie ’10 vragen en antwoorden over…’:


Duik in het Dossier Avg

In ons Dossier Avg geven we een overzicht van belangrijke termen en onderdelen van de Avg. Via het dossier vind je ook links naar uitgebreide artikelen in de serie Avg uitgelegd en nuttige tools en downloads.


Speciaal voor verwerkers: Data Pro Code en stappenplan

Veel ICT-bedrijven verwerken in opdracht van hun klanten persoonsgegevens. Voor deze rol van verwerker (data processor) gelden onder de Avg aparte eisen. Nederland ICT heeft daarom in samenwerking met haar leden de Data Pro Code gemaakt: een concrete invulling van de Avg voor data processors.

Daarnaast bieden we in de vorm van een stappenplan een aantal diensten en producten die je als verwerker helpen om aan de code te voldoen, waaronder een Standaard verwerkersovereenkomst. Later dit jaar komt daar nog onafhankelijke certificering bij.

Data Pro Stappenplan


Kom op Avg-gesprek

Heb je advies op maat nodig? Of wil je een keer een uurtje alles rond de Avg doornemen met één van onze juristen? Kom op Avg-gesprek. Leden van Nederland ICT kunnen gebruik maken van het gereduceerde tarief van €140,-. Niet leden betalen €280,- (excl. btw).

  • Neem contact met ons op om een gesprek in te plannen via: avg@nederlandict.nl / 0348 – 49 36 36

Download de Avg Toolkit

Alle publicaties en tools die we het afgelopen jaar rond de Avg hebben gemaakt, zijn verzameld in de Avg Toolkit. Hier vind je ook alle tools waarnaar wordt verwezen in het Data Pro Stappenplan. Ook onze Standaard verwerkersovereenkomst is onderdeel van de toolkit. Leden kunnen de toolkit gratis downloaden via Mijn.NederlandICT. Niet-leden kunnen de verwerkersovereenkomst en toolkit los bestellen. Klik op onderstaande links voor meer informatie en het bestelformulier.


Bezoek een Avg workshop

Het hele jaar door geven we nog Avg workshops. In de basisworkshops gaan we in op de kern van de wet en geven we een stappenplan voor implementatie. In diverse specials nemen we specifieke elementen van de wet verder onder de loep. Let op: bij de specials wordt voldoende basiskennis van de Avg verondersteld. Twijfel je welke workshop voor jou het meest geschikt is? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Abonneer je op de Avg-nieuwsbrief

In de Avg-nieuwsbrief vind je interessante artikelen over de Avg en informatie over nieuwe tools, diensten en workshops op Avg-gebied.