Filter op

Subsidiekans voor innovatieve lidbedrijven!

NWO heeft in samenwerking met de overheid een nieuw onderzoeksprogramma opgezet. De sleutelvraag: hoe kunnen we publieke waarden (zoals privacy, veiligheid en democratie) borgen in digitale projecten? Het budget van dit nieuwe programma is ruim 3 miljoen euro. Op vrijdagochtend 12 april vindt er een bijeenkomst plaats voor geïnteresseerde bedrijven in Den Haag.

Ledenlunch voor directeuren

22 mei

Nederland ICT organiseert op woensdag 22 mei 2019 een ledenlunch voor directeuren. Voor deze lunch nodigt Nederland ICT zowel de directeuren van nieuwe leden, als nieuwe directeuren van bestaande leden uit.

HR-managers opgelet: jaarlijks congres Werkgeversvereniging ICT in zicht

Op 23 mei 2019 vindt in Spant! Bussum het jaarlijks congres van de Werkgeversvereniging ICT plaats: de ICK-dag 2019. Centraal staat het thema Duurzame Inzetbaarheid. Ben je lid van Nederland ICT en houdt je bedrijf zich bezig met de uitvoering van Duurzame Inzetbaarheid binnen de organisatie? Dan is dit congres ook interessant voor jouw bedrijf. Wees welkom!

Column Lotte de Bruijn: ‘Duurzame data’

De discussie over het Klimaatakkoord is sinds het begin van dit jaar goed losgebarsten. De kernvraag is wie er opdraaien voor de kosten van de voorgenomen maatregelen. Zijn dat de grootste vervuilers? Is dat de belastingbetaler? Is er wel voldoende draagvlak voor het akkoord bij de doorsnee burger? Allemaal hele relevante vragen. Maar wat hebben wij daar als digitale sector mee te maken?

Onze tips aan jou voor de Conferentie Nederland Digitaal

Ben jij geïnteresseerd in de laatste technologische ontwikkelingen? En praat je graag mee over de manier waarop deze onze maatschappij en economie in hoog tempo veranderen? Kom dan zeker naar de eerste Conferentie Nederland Digitaal, van 18 tot en met 21 maart in Theater Gooiland in Hilversum. We wijzen je graag de weg in het volle programma.

Debat Wet online kansspelen; een déjà vu

Ingrijpen in de kern van het internet is iets dat we niet moeten doen. Nu ligt de wet ter stemming voor in de Eerste Kamer en het stelt ons dan ook teleur dat Eerste Kamerleden Postma (PvdA), Bikker (CU) en Bijsterveld (CDA) hun bijdrage in het debat toch weer voorsorteert op blokkeren als generieke handhavingsoplossing.

Nieuw datalek bevestigt behoefte aan security-keurmerk

RTL Nieuws bracht het nieuws dat inloggegevens van honderden Nederlandse bedrijven te koop zijn via een Russische website op het dark web. De gegevens zijn verkregen door een brute force aanval op computers die toegankelijk waren via het Remote Desktop Protocol. De hackers konden toegang krijgen omdat de computers beveiligd waren met een makkelijk te kraken wachtwoord.

Nederland ICT in dialoog met financiële sector

De financiële sector loopt voorop in het gebruik van slimme technologieën. Hoe zal de deze sector eruitzien in 2030? Welke stappen moet men nemen om nu klaar te zijn voor de toekomst? En welke kansen en uitdagingen ontstaan hierdoor voor de ICT-sector? 22 januari organiseerde Nederland ICT het CIO Café en ging hierover in gesprek met de CIO’s van Rabobank en VIVAT.

ICT-sector vraagt overgangsregeling voor data-uitwisseling na ‘no deal’-Brexit

De Brexit gaat niet alleen gevolgen hebben voor fysiek verkeer, ook digitaal verkeer komt onder druk te staan. Nu er geen Brexit-akkoord komt, vervallen per 29 maart de huidige afspraken voor de uitwisseling van data tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Wat daarvoor in de plaats komt blijft waarschijnlijk nog lang onzeker. Nederland ICT roept daarom op tot een overgangsregeling om deze bedrijven de tijd te gunnen zich aan te passen aan de nieuwe situatie.