Filter op

In-Traffic Reply app van Samsung gelanceerd

Veel mensen voelen sociale druk om direct te antwoorden op berichten en oproepen op hun mobiele telefoon, zelfs als ze achter het stuur zitten. Dit levert gevaarlijke situaties op in het verkeer. Om de oorzaak van veel onveilige verkeerssituaties aan te pakken heeft Samsung de In-Traffic app gelanceerd.

Wetsvoorstel bewaarplicht telecommunicatiegegevens op losse schroeven door uitspraak Hof van Justitie?

Overheden kunnen aanbieders van elektronische communicatiediensten geen algemene verplichting tot het bewaren van (verkeers-)gegevens opleggen. Deze uitspraak heeft het Europese Hof van Justitie op de kortste dag van het jaar gedaan. Het Europees recht verzet zich tegen een algemene en ongedifferentieerde bewaring van verkeersgegevens en locatiegegevens. Preventief gegevens van iedereen opslaan mag dus niet.

Nederland ICT: CBS-onderzoek interneteconomie onderstreept impact digitalisering

Voor het eerst is de Nederlandse interneteconomie door het CBS in kaart gebracht. Dat is gebeurd door een combinatie van big data met reguliere CBS-statistieken. De interneteconomie voorzag in 2015 in 345 duizend banen en een omzet van 104 miljard euro. Het betreft hier webshops, online diensten en internetgerelateerde ICT-bedrijven. De 16 duizend bedrijven in deze categorie, met een omzet van 71 miljard euro, zijn goed voor 273 duizend banen.

Europese Commissie zet positie online tussenpersonen onder druk

Internetbedrijven zorgen er elke dag voor dat een enorme hoeveelheid data zijn weg vindt van gebruiker naar gebruiker, van server naar smartphone, van continent naar continent. Ze kunnen daarbij vertrouwen op de juridische status van ‘neutraal tussenpersoon’: bedrijven zijn beperkt verantwoordelijk voor de data die ze opslaan of vervoeren. Recente Europese ontwikkelingen dreigen hier echter verandering in te brengen.

Terugblik op World Hosting Days 2016

Vorige maand was Nederland ICT aanwezig op de World Hosting Days (WHD) in het Duitse Rust. Dit event is de grootste Europese beurs voor aanbieders van hosting en clouddiensten, met meer dan 6000 bezoekers die zich voor drie dagen verzamelen in het Europa-Park.

De staat van telecom: telecombedrijven investeren opnieuw meer dan 4 miljard in beste infrastructuur van Europa

Nederland blijft met zijn telecom- en internetinfrastructuur koploper in Europa. De investeringen van telecombedrijven bedroegen in 2014 € 4,3 miljard. Voor het tweede jaar op rij bedroegen de investeringen in de uitbreiding en vernieuwing van de vaste en mobiele infrastructuur meer dan € 4 miljard. Dit blijkt uit de tweede editie van ‘De staat van telecom’ die branchevereniging Nederland ICT vandaag publiceert.

Nederland ICT goes World Hosting Days 2016

Van 15 tot 17 maart 2016 zijn we aanwezig op de World Hosting Days (WHD) in het Duitse Rust. De WHD is de grootste Europese beurs voor aanbieders van hosting en clouddiensten. Daarnaast zijn we sponsor van een netwerkborrel voor Nederlandse bezoekers van de beurs: Netherlands goes WHD 2016.

Duizenden jongeren krijgen les in voorkomen van telefoonschulden

Op 13 april jl. is het startschot gegeven voor de Phone Challenge workshop. Aan het Kellebeek College in Bergen op Zoom woonde staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jetta Klijnsma, een les bij over telefoonkosten door gastdocenten uit de telecomsector. Na afloop van de les ging de staatssecretaris met de mbo-studenten in gesprek en ontving zij een poster met daarop zeven tips die jongeren helpen hun telefoonkosten in de hand te houden.