Filter op

Wetsvoorstel bewaarplicht telecommunicatiegegevens op losse schroeven door uitspraak Hof van Justitie?

Overheden kunnen aanbieders van elektronische communicatiediensten geen algemene verplichting tot het bewaren van (verkeers-)gegevens opleggen. Deze uitspraak heeft het Europese Hof van Justitie op de kortste dag van het jaar gedaan. Het Europees recht verzet zich tegen een algemene en ongedifferentieerde bewaring van verkeersgegevens en locatiegegevens. Preventief gegevens van iedereen opslaan mag dus niet.

De staat van telecom: telecombedrijven investeren opnieuw meer dan 4 miljard in beste infrastructuur van Europa

Nederland blijft met zijn telecom- en internetinfrastructuur koploper in Europa. De investeringen van telecombedrijven bedroegen in 2014 € 4,3 miljard. Voor het tweede jaar op rij bedroegen de investeringen in de uitbreiding en vernieuwing van de vaste en mobiele infrastructuur meer dan € 4 miljard. Dit blijkt uit de tweede editie van ‘De staat van telecom’ die branchevereniging Nederland ICT vandaag publiceert.

Duizenden jongeren krijgen les in voorkomen van telefoonschulden

Op 13 april jl. is het startschot gegeven voor de Phone Challenge workshop. Aan het Kellebeek College in Bergen op Zoom woonde staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jetta Klijnsma, een les bij over telefoonkosten door gastdocenten uit de telecomsector. Na afloop van de les ging de staatssecretaris met de mbo-studenten in gesprek en ontving zij een poster met daarop zeven tips die jongeren helpen hun telefoonkosten in de hand te houden.

Nederland ICT onderzoekt bijdrage telecom aan economische groei

Telecommunicatie zorgt voor 25 procent van de economische groei in Nederland. Dat is de belangrijkste conclusie van een studie naar de economische impact van telecom in Nederland. Onderzoeksbureau Dialogic concludeert dat concurrentie heeft gezorgd voor een hoog investeringsniveau in de telecominfrastructuur. Die hoogwaardige en innovatieve infrastructuur is de aanjager van innovatie en concurrentie in de gehele Nederlandse economie.