Filter op

Privacy Shield: de start van een dialoog

Vorige week werd Privacy Shield formeel van kracht. Bedrijven hebben een nieuw juridisch middel voor de overdracht van data tussen Europa en de VS. Toch is er nog kritiek op de inhoud en houdbaarheid van de overeenkomst. Een belangrijk aspect blijft daarbij onderbelicht: in tegenstelling tot haar voorganger Safe Harbor, ligt bij Privacy Shield de nadruk op het proces. En dat zou wel eens de sleutel tot het succes van de overeenkomst kunnen zijn.

Privacy Shield update: kamerdebat en ons standpunt

Vorige week debatteerde de Nederlandse Tweede Kamer over Privacy Shield, de nieuwe overeenkomst voor de overdracht van data tussen Europa en de VS. In de aanloop naar dit debat heeft Nederland ICT haar standpunt gedeeld met het parlement. We streven naar het goed organiseren van gegevensuitwisseling tussen private partijen in Nederland en de Verenigde Staten. Dit is cruciaal voor het functioneren en de verdienkracht van onze digitale economie en samenleving.

Nederland ICT: blij met nieuwe afspraken over data transfer EU – VS

Onderhandelaars van de Europese Unie en de Verenigde Staten zijn tot een akkoord gekomen over de uitwisseling van data tussen Europa en de VS. Het akkoord biedt een alternatief voor het zogenaamde Safe Harbor-framework, dat in oktober vorig jaar door het Europees Hof ongeldig is verklaard. Nederland ICT is blij met het akkoord: “Een goed alternatief voor Safe Harbor is essentieel voor het vertrouwen in data en de innovatiekracht van de Nederlandse digitale economie.” laat directeur Lotte de Bruijn weten.