Filter op

Consument verzuimt nog te vaak elektronische apparatuur in te leveren

Afgelopen zondag verscheen een Europees rapport waarin wordt geconcludeerd dat de inzameling van elektronische apparaten in Europa tekortschiet. De belangrijke oorzaken zijn diefstal van materialen en consumenten die niet meedoen met inzamelprogramma’s. In een ingezonden brief in de Volkskrant schreef Jan Kamminga namens de producenten van elektronische producten een reactie op het rapport:

ICT-verwerker SIMS ontvangt WEEELABEX-certificaat

SIMS Recycling Solutions in Eindhoven heeft als eerste Nederlandse verwerker van ICT-afval het WEEE LABel of EXcellence ontvangen. SIMS is een van de verwerkers die in opdracht van ICT Milieu ICT-afval van consumenten op een hoogwaardige manier verwerkt. Vanaf 1 juli 2015 geldt voor alle verwerkers van elektrische apparaten de verplichting om WEEELABEX gecertificeerd te zijn.

ICT Milieumonitor: 28,4 miljoen kilo ICT-afval verwerkt in 2013

In 2013 is 14.324 ton afgedankte ICT-apparatuur ingezameld. Dat doet uitvoeringsorganisatie Wecycle in opdracht van stichting ICT Milieu. Wecycle registreerde daarnaast 14.063 ton aan ICT-afval dat recyclingbedrijven buiten het inzamelsysteem om verwerkten.  83 procent van het ICT-afval kon worden gerecycled, terwijl nog eens 14 procent werd ingezet voor het opwekken van energie. Dat blijkt uit de jaarlijkse ICT Milieumonitor die ICT Milieu heeft gepubliceerd.