Filter op

Workshop ‘Privacy, datalekken en de nieuwe privacy verordening’

09 mei

Wat is privacy? En welke regels gelden er voor het verwerken van persoonsgegevens? Wat is een datalek en welke boetes staan er op het niet voldoen aan de privacywetgeving? En wat verandert er in de nieuwe Europese wetgeving? Wil je hier meer over weten? Kom dan dinsdag 9 mei 2017 naar de workshop “Privacy, datalekken en de nieuwe privacy verordening’.

Maak jij jongeren enthousiast over werken in de ICT?

De komende jaren neemt het aantal onvervulde ICT-vacatures in rap tempo toe. Er zullen niet genoeg goed opgeleide ICT-professionals zijn om aan deze stijgende vraag te voldoen. Het is belangrijk om jongeren in het voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor een opleiding en carrière in de ICT. Daarom vragen steeds meer scholen een gastles van ICT-professionals aan via Geef IT Door!

Reacties politieke partijen op verkiezingsmatrix digitalisering

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen publiceerde Nederland ICT de verkiezingsmatrix digitalisering. Hierbij hebben we de partijprogramma’s getoetst op de aandacht voor digitalisering op zes thema’s die wij beschouwen als belangrijke randvoorwaarden voor een succesvolle digitale economie. We geven de politieke partijen de gelegenheid om inhoudelijk te reageren op onze analyse.

Terugblik geslaagde campagne Ondernemerskieskompas

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart, lanceerden BNR Nieuwsradio en MKB-Nederland het Ondernemerskieskompas. Aan de hand van diverse stellingen kunnen ondernemers onderzoeken welke politieke partij het best bij hen aansluit. Nederland ICT heeft als partner van deze campagne digitalisering op de agenda gezet, onder meer in het thema- en het slotdebat.

Volgend kabinet moet investeren in digitale kennis en vaardigheden

Deze week bracht het CBS een rapport uit over de relatie tussen digitalisering en werkgelegenheid. De conclusie: “Hoewel er geen definitief antwoord valt te geven op de vraag of door digitalisering en robotisering de werkgelegenheid in de toekomst zal afnemen, kan voor de totale werkgelegenheid vastgesteld worden dat er tussen 2001 en 2015 geen aanwijzingen zijn te vinden voor negatieve gevolgen van het toenemende gebruik van ICT.”

Column Lotte de Bruijn: ‘Toekomst’

Nog twee weken, dan mogen we naar de stembus. Op het moment dat ik deze column schrijf, weet 70% van de kiezers nog niet op wie ze gaan stemmen. Ook in de peilingen kan het nog alle kanten op. Het is, kortom, nog onzeker welke koers ons land de komende vier jaar gaat varen.

Update verkiezingsmatrix

Afgelopen vrijdag lanceerden we een verkiezingsmatrix digitalisering. De matrix laat zien wat politieke partijen in hun programma’s zeggen over digitalisering. Een belangrijk thema, maar helaas ook een thema waar nog maar weinig aandacht voor lijkt […]

Lotte de Bruijn geeft gastlessen op ds. Pierson College in Den Bosch

Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, verzorgde in het kader van de campagne Geef IT Door twee gastlessen over werken in de ICT-sector. Dit gebeurde tijdens een speciale beroepenweek op het ds. Pierson College in Den Bosch, waarbij leerlingen zich oriënteerden op hun toekomstige loopbaan. Na afloop van de gastlessen hadden de leerlingen een beter beeld van de mogelijkheden om aan de slag te gaan in de ICT-sector.

Column Lotte de Bruijn: ‘Olievlek’

‘Software is eating the world’. Deze bekende uitspraak van Silicon Valley-investeerder Marc Andreessen is al weer ruim vijf jaar oud. Het was de titel van een artikel waarin Andreessen beschrijft hoe software de traditionele bedrijfsmodellen in alle sectoren van de economie verandert en vervangt. De observatie wordt inmiddels breed gedeeld, ook in Nederland. Misschien zelfs wel nog meer in Nederland dan in de meeste andere landen.

Wat zeggen politieke partijen over digitalisering?

De verkiezingen komen dichterbij, de eerste debatten zijn al gevoerd en de campagnes komen nu echt op stoom. Politieke partijen hebben het vooral over de bekende grote thema’s: zorg, immigratie, onderwijs. Maar hebben ze ook een visie op de digitalisering van onze samenleving? Herkennen ze de kansen die ICT biedt voor economie en maatschappij?

Workshop ‘Privacy, datalekken en de nieuwe privacy verordening’

11 apr

Wat is privacy? En welke regels gelden er voor het verwerken van persoonsgegevens? Wat is een datalek en welke boetes staan er op het niet voldoen aan de privacywetgeving? En wat verandert er in de nieuwe Europese wetgeving? Wil je hier meer over weten? Kom dan dinsdag 11 april 2017 naar de workshop “Privacy, datalekken en de nieuwe privacy verordening’.

Dringt digitalisering wel door tot Den Haag?

De digitale transformatie raakt iedereen. Maar afgaande op de campagnes van politieke partijen is daar in Den Haag weinig van te merken. Ze hebben het over de AOW-leeftijd, maar negeren de robotisering van de arbeidsmarkt. Ze debatteren over afschaffen van het eigen risico, maar lijken blind voor de mogelijkheden van eHealth. En dat is ontzettend zonde.

Workshop ‘Haal het maximale uit je ICT-contracten’

30 mrt

Hoe ziet een effectief contract eruit? Wat regel je in het contract en wat dekken de voorwaarden af? En mocht er onverhoopt een conflict ontstaan met de opdrachtgever, hoe wordt het geschil dan opgelost? Nederland ICT organiseert een workshop waarin antwoorden op deze en andere vragen rondom ICT-contracten worden gegeven.

Experts maken leerlingen bewust van online veiligheid

Afgelopen dinsdag werd tijdens de Safer Internet Day het startschot gegeven voor de Cyber Estafette van Geef IT Door. Gedurende deze estafette staan cybersecurity experts voor de klas om hun vakkennis door te geven en scholieren te enthousiasmeren voor een carrière in de ICT, bijvoorbeeld als ethisch hacker of cybersecurity specialist.