Nederland ICT

Voor de digitale economie

Nederland ICT

Nederland ICT is de branchevereniging van de ICT-sector. Onze leden zijn actief in alle lagen van de digitale economie: infrastructuur, telecom, hardware, software en dienstverlening. We komen op voor de belangen van de branche in volle breedte, van MKB tot multinationals. Dat doen we met dienstverlening, belangenbehartiging, workshops en netwerkevents.

Columns en opinie

Actueel

Toegevoegde waarde digitale economie is €182 miljard

De Nederlandse economie telt 1,5 miljoen werknemers voor wie ICT onmisbaar is in hun dagelijks werk. Deze digitale beroepsbevolking creëerde in 2016 €182 miljard aan toegevoegde waarde, ongeveer 30% van het totale BBP. Dat blijkt uit een onderzoek naar de digitale economie dat onderzoeksbureau The METISfiles heeft uitgevoerd in opdracht van Nederland ICT.

Column Lotte de Bruijn: ‘Oesteren’

We hebben het bij Nederland ICT vaak over de digitale economie. Onze ambitie is om van Nederland de meest geavanceerde digitale economie van Europa te maken. Maar wat is de digitale economie eigenlijk? Ik merk dat de definities nogal uiteenlopen. Voor sommigen is de digitale economie gelijk aan online verkoop. Voor anderen is het vooral onze internetinfrastructuur. Voor mij is het de optelsom van de toegevoegde waarde die miljoenen mensen dagelijks leveren dankzij digitale technologie.