Nederland ICT

Voor de digitale economie

Nederland ICT

Nederland ICT is de branchevereniging van de ICT-sector met ruim 550 aangesloten bedrijven. Onze achterban vertegenwoordigt circa € 30 miljard aan omzet. Met leden van groot tot MKB, uit alle segmenten van de ICT-sector is Nederland ICT dé belangenbehartiger en vertegenwoordiger van de branche in volle breedte.

Columns en opinie

Actueel

Praat mee over duurzame ICT op het ICT for Sustainability Congres

Onder invloed van nieuwe ICT-toepassingen worden allerlei onderdelen van onze economie en samenleving slimmer en efficiënter. Dat biedt grote kansen op het gebied van duurzaamheid. Tijdens het ICT for Sustainability (ICT4S) Congres, eind augustus in Amsterdam, komen bedrijven, wetenschappers en overheden bij elkaar om kennis over dit thema te delen. Onze portefeuillehouder duurzaamheid Anwar Osseyran is General Chair van het congres.

Bijeenkomst ‘Wet DBA: modelovereenkomst ICT vervangt VAR’

03 Nov

Nederland ICT organiseert op donderdag 3 november 2016 de bijeenkomst ‘Wet DBA: modelovereenkomst ICT vervangt VAR’. Op 1 mei is de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) in werking getreden. Deze wet regelt dat de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) wordt afgeschaft. In plaats daarvan kan worden gewerkt met door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomsten. Tot 1 mei 2017 zal sprake zijn van een overgangsperiode. De Wet DBA vervangt een eerder voorstel dat na zware kritiek van onder andere Nederland ICT door staatssecretaris Wiebes is ingetrokken.