Content Hoofdnavigatie Servicelinks Zoeken
Homepage van Nederland ICT Branchevereniging van ICT-bedrijven in Nederland
Nieuws

Home

Nieuws


Deel deze pagina via Twitter Deel deze pagina via Facebook Deel deze pagina via LinkedIn

'De Week van ICT' kent boeiende eerste dag

24 apr 2012 om 12:31

Gisteren ging de tweede editie van 'De Week van ICT' van start. Ben Verwaayen (Alcatel-Lucent) opende de week met een videoboodschap. Verder stond de eerste dag in het teken van het 'Seminar Privacy - Europa in beeld' en de whitepapers 'Sneller Ondernemen' voor MKB'ers.

Opening door Ben Verwaayen

Het startschot voor 'De Week van ICT' werd gegeven door Ben Verwaayen (Alcatel-Lucent). In z'n boodschap bespreekt Verwaayen het belang van innovatie op dit moment, het maken van de juiste keuzes bij het bewerkstelligen van innovatie en de rol van ICT hierin.

Seminar Privacy - Europa in beeld

ECP organiseerde het 'Seminar Privacy: Europa in beeld', de eerste in een reeks bijeenkomsten waarbij iedere keer een ander aspect van online privacy centraal staat. Thema op 23 april was de modernisering van het privacyrecht in Europa en Nederland.

De directe aanleiding voor het seminar werd gevormd door recente wetgevingsinitiatieven in Nederland (cookiewetgeving en invoering meldplicht voor datalekken) en de voorstellen van de Europese Commissie om de dataprotectierichtlijn uit 1995 te vervangen door een Algemene privacyverordening. Sprekers waren oa. Herke Kranenborg (EDPS en co-auteur rapport 'Opinion of the European data Protection Supervisor on the data protection reform package'), Michel Verhagen (ministerie van EL&I en MT-lid directie Telecom) en Gerrit-Jan Zwenne (partner Bird & Bird en hoogleraar Universiteit Leiden).

Whitepapers 'Sneller Ondernemen' voor MKB'ers

UPC Business en Ziggo Zakelijk stuurden gratis whitepapers aan ondernemers over het grote zakelijke belang van een goede internetverbinding. Samen met MKB Nederland schreven UPC Business en Ziggo Zakelijk deze whitepapers waarmee men de ondernemers meer kennis wil bijbrengen over wat precies snel internet is en wat de kracht en de zakelijke voordelen ervan zijn.

In de whitepapers kregen de ondernemers een duidelijk overzicht van de vele mogelijkheden die snel internet biedt. Hierdoor hebben zij de kans om beter hun zakelijke kansen te benutten. Dit kan bijvoorbeeld door flexibel werken (productiever personeel, minder reistijd en lager ziekteverzuim), werken in de cloud en het opzetten van een webshop of web conference.

Blog Jeanine van der Vlist

In het kader van 'De Week van ICT' schreef Jeanine van der Vlist (bestuurslid ICT~Office en country managing director Alcatel-Lucent) een blog, getiteld 'Innovatie, een spiegel van de samenleving?'. Ze stelt hierbij vragen als 'wat bedoelen we met innovatie?', 'wat zijn eigenlijk de criteria waar een innovatief bedrijf aan moet voldoen?'en 'hoe ziet uw top 3 van meest innovatieve bedrijven er dan uit?'

 

 

Trefwoorden bij dit artikel

Innovatie, MKB, Over Nederland ICT, Privacy
Nederland ICT is (mede)initiatiefnemer van:
iBestuur congres
Bescherm je bedrijf
Avond van de digitale economie